Quantcast
Channel: » Bebelușul
Viewing all articles
Browse latest Browse all 23

De ce să nu ne înfofolim copiii iarna?

$
0
0
De ce să nu ne înfofolim copiii iarna?

foto: huffingtonpost.ca

Mulţi părinţi au această tendinţa de a-şi înfofoli copilul, crezând că astfel îl feresc de răceli în anotimpul rece. Medicii pediatri sunt însă de cu totul altă părere, ei susţinând că protecţia excesivă le face de fapt rău celor mici.

„Copilul trebuie îmbrăcat la fel ca un adult. Dacă nouă nu ne este frig iarna dacă avem un pulovăr sau o geacă şi căciulă adecvată, atunci nici copilului nu îi va fi. Îmbrăcămintea trebuie adaptată temteraturii. În plus copiii sunt în continuă mişcare şi sunt mai călduroşi decât adulţii. Nu spune nimeni că iarna cei mici trebuie scoşi afară în capul gol. Nu este însă deloc necesar să le dăm mai multe bluze de corp şi peste ele şi un pulovăr, sau ştrampi şi peste ei şi şosete groase şi apoi ghete sau cizme şi nici să le punem fularul peste gură ca să nu respire aer rece“, spune Mădălina Giosanu, medic mediatru citată de adevărul.ro.

Prea multe haine pot avea un efect de a îmbolnăvi copiii şi nu înseamnă neapărat mai multă căldură, ci din contră.  „Dacă au prea multe haine pe ei copiii nu vor avea libertate de mişcare şi din această cauză s-ar putea să le fie frig, şi nu cald. La fel se întâmplă şi la picioare. Cu cât vor avea mai multe perechi de şosete, cu atât piciorul este mai stâns şi va fi rece deoarece circulaţia nu se mai desfăşoară aşa cum trebuie. În plus, ei vor simţi un mare disconfort atunci când sunt foarte îmbrăcaţi. În plus, pot transpira, iar transpiraţia rece poate duce rapid la răceli sau chiar pneumonii dacă micuţii stau mult timp aşa. La bebeluşi înfofolirea este periculoasă din punct de vedere medical. Ei nu îşi pot regla bine temperatura corpului, se pot supraîncălzi şi riscă să se deshidrateze“, mai spune medicul.

Iar chiar dacă afară este iarnă, copilul trebuie scos la aer curat. „Nu trebuie să ţineţi copiii în casă în sezonul rece. Mulţi părinţi nu îi duc la săniuş sau nu îi lasă să se joace în zăpadă ca să nu se ude şi să nu răcească. Această protecţie excesivă nu face altceva decât să sensibilizele şi mai mult copilul, fără să ţinem cont şi de faptul că îi răpim  bucuria de a se juca. Copiii trebuie scoşi zilnic afară, pentru că aerul le face foarte bine. Nu contează că este iarnă. Acum nu spun că trebuie să staţi cu orele afară dacă sunt -20 de grade. Trebuie să vedem iarna ca toate celelalte anotimpuri şi să ieşim la aer“, mai spune specialistul.

Există totdată şi mulţi părinţi le dau copiilor diverse suplimente alimentare, spun ei pentru creşterea imunităţii, sperând că îl vor scăpa pe cel mic de îmbolnăvire. „Eu nu sunt pentru a da aceste suplimente şi a îndopa copilul de tot felul de vitamine. Eu nu le recomand dacă un copil nu are deficienţe de imunitate. Este normal că un copil să răcească, chiar şi de 5-6 ori pe an până la vârsta şcolară. Aşa se formează imunitatea clasică. Dacă bolile iernii dau complicaţii sau sunt foarte dese, atunci se pot face analize de imunitate. Dacă se va observa o problemă, atunci medicul va ştii ce tratament să recomande. Eu îi sfătuiesc pe părinţi să nu dea de capul lor tot felul de siropuri sau granule naturiste“, mai spune medicul pentru aceeaşi sursă citată..

The post De ce să nu ne înfofolim copiii iarna? appeared first on .


Viewing all articles
Browse latest Browse all 23

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48